Afspraak maken

Zijn je zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij gedekt in je brandverzekering?

Heb je ook geïnvesteerd in duurzame energie, via zonnepanelen, een thuisbatterij of een laadpaal? Dan is het ook belangrijk dat je weet of die gedekt zijn in je woningverzekering. Je ontdekt het hier.

Zonnepanelen

Het antwoord verschilt naargelang het gaat om een privéwoning of om een bedrijfsgebouw:
- Bij een privéwoning zijn je zonnepanelen, net zoals de rest van je woning, in je brand- of woningverzekering gedekt tegen alle risico’s. Opgelet, je moet ons wel meteen meedelen dat je zonnepanelen geplaatst hebt. De kans bestaat dat je jaarpremie daardoor stijgt, maar het verschil zal sowieso klein zijn.
- Bij een bedrijfsgebouw worden de zonnepanelen extra toegevoegd aan je Multirisico- of allerisicopolis. Je betaalt in dit geval ook een extra premie voor het verzekeren van je zonnepanelen. Ook bij een bedrijfsgebouw moet je ons dus expliciet laten weten dat je zonnepanelen laten plaatsen hebt.

Heb je schade aan je zonnepanelen, dan geldt daarbij de normale vrijstelling in je verzekering.

Laadpaal en thuisbatterij


- Bij een privéwoning zijn een vast geïnstalleerde laadpaal en thuisbatterij gedekt als het gebouw verzekerd is in de polis. Gaat het om een batterij die makkelijk meeneembaar is, dan behoort die tot de inhoud van je woning (en moet dus ook je inboedel in je woningverzekering gedekt zijn). Je moet de waarde ervan wel mee verrekenen in de verzekerde kapitalen. Laadpaal en thuisbatterij zijn dan verzekerd tegen de in de verzekering vermelde risico’s, zoals brand- en stormschade. Opgelet, eigen gebreken aan de laadpaal of de thuisbatterij zijn uitgesloten.
- Bij een bedrijfsgebouw zijn laadpalen en thuisbatterijen standaard gedekt, op voorwaarde dat het er maximaal 4 zijn in totaal. De waarde dient uiteraard meegenomen te worden in de verzekerde kapitalen.

Wil je meer weten over het verzekeren van je zonnepanelen, laadpaal of thuisbatterij? Of over de voordelen van onze brandverzekeringen voor particulieren en bedrijven? Neem dan meteen contact op!

Zijn je zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij gedekt in je brandverzekering?