Afspraak maken

Moet je een nieuw bijgebouw, veranda of zwembad melden aan je brandverzekeraar?

Heb je net zoals zoveel andere Belgen een baksteen in je maag? En heb je je woning verfraaid met een nagelnieuwe veranda, uitbouw of zwembad? Vergeet dan je brandverzekering niet …Wanneer je een brand- of woningverzekering neemt, dan zal je tussenpersoon samen met jou de details van de woning overlopen:
- het aantal bewoonbare ruimtes
- de aanwezigheid van een zolder en/of kelder
- de energievoorziening
- de graad van afwerking
- gebruikte materialen
- eventuele bijgebouwen
- …

Op basis van al die elementen bepaalt de verzekeraar de premie die jij jaarlijks moet betalen.

Zeker melden aan je brandverzekeraar!

Als je na verloop van tijd verbouwt of verfraaiingswerken uitvoert, dan is het belangrijk om opnieuw even stil te staan bij je woningverzekering. Een nieuwe veranda bijvoorbeeld kost heel wat geld. De veranda zorgt er ook voor dat je woning in waarde stijgt, wat maakt dat ook de verzekerde waarde in je brandverzekering aangepast moet worden. Je doet er dus goed aan meteen door te geven aan je tussenpersoon dat er voortaan een nieuwe veranda is.

Op die manier vermijd je onderverzekering. Als de verzekerde waarde in je brandverzekering lager ligt dan de werkelijke waarde, zal de brandverzekeraar bij een schadegeval immers de mate van onderverzekering in rekening brengen (en je dus niet het volledige bedrag van de schade terugbetalen). Stel dat je woning 10% onderverzekerd is, dan zal je bij schades ook maar 90% van de voorziene vergoeding ontvangen. Dergelijke situaties vermijd je dus maar beter.

Losstaand bijgebouw? Aparte optie in je brandverzekering

Gaat het om een bijkomend, losstaand bijgebouw, zoals een poolhouse of een (extra) losstaande garage? Dan moet je hiervoor een aparte optie in je brandverzekering activeren. Zodra je ons verwittigt, brengen wij dit voor jou in orde. Ben je eigenaar van een appartement, dan zijn de bijgebouwen automatisch mee verzekerd.


En wat met een zwembad?

Heb je een nieuw zwembad laten plaatsen, dan zal dit ook de waarde van je woning verhogen. Toch heeft een zwembad nauwelijks een impact op de premie voor je brandverzekering, omdat je zwembad op zich niet standaard gedekt is. Je hoeft dit dus niet noodzakelijk te melden aan je brandverzekeraar, al kan het uiteraard nooit kwaad. Wil je toch schade aan je zwembad (en alles wat daarbij komt kijken) verzekeren? Dan kan je hiervoor een aparte verzekering nemen.

Wil je meer weten over onze brandverzekering?

Maak dan meteen een afspraak. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Moet je een nieuw bijgebouw, veranda of zwembad melden aan je brandverzekeraar?