Afspraak maken

Hoe verzeker je het studentenkot van je studerende zoon of dochter?

Het is zover: je zoon of dochter heeft de middelbare school achter de rug en gaat op kot. Maar wat met de verzekeringen? Heb je een aparte brandverzekering nodig voor dat kot? En is je kind nog wel verzekerd via je familiale verzekering?


Brandverzekering voor het studentenkot

Heb je een brandverzekering bij KBC, dan is ook het studentenkot van je zoon of dochter daarin verzekerd. Op voorwaarde dat je nog steeds kinderbijslag ontvangt voor je student of die geen eigen beroepsinkomen heeft. Ook moet je zoon of dochter nog steeds bij jou gedomicilieerd zijn.

In je brandverzekering is zowel de huurdersaansprakelijkheid voor het studentenkot verzekerd als de inboedel. Opgelet, als je zoon of dochter op kot dure spullen liggen zou hebben, moet je dit zeker aan ons melden. Denk bijvoorbeeld aan een waardevol muziekinstrument. Zo bestaat de kans dat de totale verzekerde waarde van de inboedel verhoogd moet worden. Ook geldt er een vergoedingslimiet per voorwerp in je brandverzekering. De waarde van dure voorwerpen kan die limiet overschrijden, zodat het belangrijk is dat je dit vooraf met ons bespreekt. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je brandverzekering aangepast wordt en je op beide oren kunt slapen.

Is de inboedel van je kotstudent ook gedekt tegen diefstal? Ja, als je die waarborg ook in je brandverzekering opgenomen hebt. Heb je nog geen diefstaldekking, dan is het misschien een extra stimulans om dit te overwegen.

Het studentenkot van je zoon of dochter is verzekerd waar ook ter wereld. Gaat je zoon of dochter gedurende enkele maanden in het buitenland studeren, bijvoorbeeld via Erasmus? Dan hoef je niks te doen. Ook daar ter plaatse is zijn studentenkot verzekerd als je eigen woning en inboedel bij KBC verzekerd zijn. Meer nog, als je het studentenkot (in Belgiƫ) waar je zoon dan enkele maanden niet verblijft zou onderverhuren, dan is dit gedekt in je KBC-brandverzekering.

Familiale verzekering voor kotstudent

Wat als je studerende zoon of dochter schade veroorzaakt bij anderen? No worries! Je familiale verzekering dekt nog steeds je studerende kinderen, ook als ze op kot zitten. Voorwaarde is wel dat je kind nog steeds bij jou gedomicilieerd staat. Neemt hij zijn domicilie op het adres van zijn kot, dan zal hij een aparte familiale verzekering moeten afsluiten.

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op.

Hoe verzeker je het studentenkot van je studerende zoon of dochter?